Praha 2004

Det er en stund siden jeg var i Praha. Jeg reiste nedover i begynnelsen av oktober 2004 og koste meg der en langhelg. Det er mye å si om Praha, som må være en av Europas vakreste byer. Perfekt for kjæresteturer, jenteturer, gutteturer - ja uansett.

På den tida var min håpefulle bare 8 år og fikk ikke være med, noe hun aldri har tilgitt meg. Så jeg skylder henne en tur dit, visstnok, men jeg har ingenting i mot å returnere til hovedstaden i Tsjekkia. Men for en 8 åring eller andre småbarn er nok ikke Praha den riktige storbyen. London og New York er f.eks et mye morsommere alternativ for folk i alle aldere, men det er ingen tvil om at Praha er underholdende for voksne. 

Tsjekkia er pilsens hjemland, og det ble noen halvlitere og nydelig mat på gamle og intime kroer. Praha har et relativt lite sentrum, men med gater som snirkler seg gjennom kriker og kroker. Stemningen må bare oppleves. Obligatoriske severdigheter er Den Astronomiske Klokken ved gamlebyen torg, St. Vitus Katedralen med palasset og Karlsbroen. Torget er en opplevelse med gatemarked der du finner tråddukker, krystall, mat og du kan se smedene jobbe med gjenstander av jern. Karlsbroen er en vakker bro påbegynt i 1342 som krysser Moldau. 

Praha har holdt seg godt gjennom tidens tann og dens verdenskriger, og det er som en reise tilbake i tid å gå rusle i gatene her. Jeg fikk også med meg en guidet tur, "The Ghost Walk", som var både lærerik og morsom. Byen byr også på gode shoppingmuligheter, og flere store motehus har forretninger i sentrum. Byen er rik på historie også fra den mørke middelalderen, og i mine øyne var den svært fotogen. 

 

Karlsbroen en morgen i oktober

 St. Vitus katedralen med palasset sett fra vakre Karlsbroen. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits