#Keepthesecret

Årets reiseplaner har for lengst tatt form, i august skal jeg til Island før jeg drar derfra til London igjen. Det ble en ganske impulsiv tur til London forrige helg, dit på fredag og tilbake søndag. 

Med unntak av to mellomlandinger med tilhørende flybytte så har jeg aldri før vært på Island. Jeg har flydd lavt over Island og ble fasinert av eventyrlandskapet under meg. Denne turen jeg ser veldig frem til, tenk å få plaske rundt i den blå lagunen med en av mine gode reisevenner. Det blir leiebil, Gullfoss, Geysir og fotografering, hotell med balkong, vin og mat. I London skal jeg møte en kollega med sin datter Maiken og min egen Maiken. Disse to er på samme alder og venner. 

Men denne helgen oppholdt jeg meg i London med altfor dyre flybilletter (sen bestilling pga se avgjørelse), men jeg fant meg et billig krypinn i Notting Hill hos Airbnb.com. Mitt lille pretty single room  var akkurat det som passet meg perfekt. Vertinnen Kia og hennes mann Paul var hyggelige og hjelpsomme, de bodde selv i huset men jeg så kun Paul to ganger etter at Kia hadde tatt meg i mot. Jeg var ikke så mye på rommet, det hadde jeg ikke tid til, kun for å dusje og sove. Jeg delte bad med et par fra Irland som oppholdt seg på rommet over gangen min, men de så jeg ikke selv om jeg så at det var lys på rommet da jeg kom hjem etter midtnatt den første kvelden. 

Mitt faste reisefølge har nå blitt 19 år og reiste på utenlandstur for første gang på egenhånd onsdagen før jeg dro til London. Jeg møtte henne og hennes engelske venninne Jess, og Jess sin lille gutt Charlie, fra Bradford fredags ettermiddag. Vi spiste på Pizza Express (veldig god pizza fra kjederesturant) før jeg snappet med meg en litt for trang overdel fra Zara. Joda, jeg betalte for den uten å prøve først, men den ble likevel kveldens antrekk. 

Vi hadde nemlig billetter til Harry Potter and the Cursed Child. Og siden dette var en førvisning og selve teaterstykket ikke har hatt premiere enda, så kan jeg ikke fortelle noe om det. Men litt må jeg si, uten å nevne noe om handlingen, og det er at stykket er helt fantastisk. Det går over to dager (lykke til med å få tak i billetter), det er magisk, skuespillerne er ytterst profesjonelle, det er morsomt, det er alt du forventer at Harry Potter skal være og mye mer. Uansett hva billettene koster så er det verdt hvert et pund og du vil ikke angre et sekund på at du har tilbragt to kvelder på Palace Theatre. Men foreløbig må jeg #KEEPTHESECTRET . Det satt folk fra hele verden i salen, jenta ved siden av oss var tysk, og en annen hadde sittet på et fly i 7 timer fra USA for å få det med seg, og jeg trodde vi hadde reist langt.

Lørdag morgen ville jentene på Madam Tussaud's så jeg var barnevakt for Charlie mens de koste seg et par timer med kjendiser. Vi trillet tur i Regents Park, så på gjess og svaner, og ett og annet ekorn. Så delte vi en banan og Charlie spiste på en brødsmule han fikk hos en fransk dame som ville at han skulle gi den til endene. Etterpå tok vi tuben (t-banen) til Piccadilly Circus og spiste lunsj på Planet Hollywood. Vi glemte å bruke rabatten vår fra OysterCard, men pytt. Jeg pekte dem veien til Hamley's før jeg selv gikk til Victoria's Secret for å kjøpe noen nye truser. Det ble ikke mer shopping så jeg satte meg på en pub i steden og tok en øl før jeg dro hjem til rommet mitt. I Notting Hill kjøpte jeg en liten bygave før det var ny runde på teater - og pub og bar etterpå. 

Etter forestillingen sto vi utenfor en pub med et glass vin, vi hadde selskap av ei jente fra Slovakia, en gutt fra Australia og en annen fra Thailand. Det ble en utrolig morsom kveld, og det er lenge siden jeg har ledd så mye. Etter at Tyskland slo Italia på storskjerm inne på puben gikk vi videre med Australia for å kjøpe sigaretter og havnet på en homsebar med god stemning. G-A-Y. En drink der før øl på pub i SoHo, så delte vi en taxi hjemover, Maiken av på Bayswater og jeg videre til rommet mitt. 

Det var en flott helg i London, sånne tar jeg gjerne flere av selv om det var slitsomt å komme hjem med det siste flyet på kvelden. 

 

New Bond Street, shopping her krever tykk lommebok eller velvillig kredittkortselskap. 
 
Hello. It's me. 
 
Piccadilly Circus
 
Fra Harry Potter
 
Legendariske Palace Theatre. Her har Fred Astaire svingt seg i sin storhetstid. 


 

#Harrypotter #keepthesecret #London #reise #wanderlust #Airbnb #flysas #NottingHill #Subway


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits